Domen över Hjorvard 2021

Vardagssaga

Årets lajv var tänkt att kretsa kring förberedelser för vikingafärd i västerled. Men eftersom förutsättningarna i verkliga världen ser ut som de gör har vi valt att göra ett lajv på sommaren, ett tag efter att Drakskeppen har åkt.

Det har varit ett bra år för Gladsmark. Under året var templet tillägnat åt den nya guden Aman, och många tackar den nya guden för rikliga skördar och perfekt väder. I år blev templet tillägnat kristendomen och turen för invånarna har fortsatt. Skördarna ser ut att bli rikliga i år också!

Efter att de som gick i viking åkte började det komma järtecken, kanske är det slumpen eller kanske, kanske är turen påväg att vända. Det föddes tvåhövdade killingar på gården Gårdstorp, en piga säger sig ha fångat en fisk med tre ögon och lite runt om i trakterna har hönorna ibland lagt ägg med blod i.

Gladsheim och marken känns underligt folktom efter den intensiva våren som var fylld med förberedelser inför att skeppen skulle ge sig iväg, speciellt efter den stora avskedsfesten. Men med färre på plats kanske det finns mer att upptäcka? Kanske är det inte bara de som åkt iväg som kommer ha spännande äventyr att berätta om.