Varulvar

Varulvar ryktas härstamma från de skogsalvs-druider som utövat hamnskifte i alltför stor utsträckning och till slut förlorat kontrollen. Varulvar är brutala varelser som till en början ovilligt byter skepnad vid fullmåne, men så småningom övergår till att förlora kontrollen till sina inre ulvar för alltid. Många lärda har under åren sökt ett botemedel mot varulvssmittan utan att lyckas.

Förmågor och magi

Varulvar är tåligare och läker skador på halva tiden mot människor. Varulvar är djuriska i sätt och tal och har starka jaktinstinkter. I människoform ser varulvarna ut som vanliga människor men med djuriska inslag och har ett bra luktsinne. De är väldigt känsliga för silver och tar skada av att röra vid det. 
– 2 kp extra i varulvsform.
– Bättre läkeförmåga. 

Historia

Shamaner och druider har i alla tider utövat sina naturmagier och delat tankar med djur i många olika former. Skogsalvs-druiderna i Alvklanerna utövade dessa krafter för att skydda sina gränser från inkräktare med hjälp av de enorma skogsulvarna i Storskogarna. Men ulvarna var mentalt starka djur själva och en grupp av druiderna förlorade bitvis kontrollen över sina egna sinnen under de ibland dagslånga sammanlänkningarna. En viss aggressivitet upptäcktes snart, druiderna blev våldsamma och djuriska av sig, deras ögon gulnade och deras rovdjurständer växte.

De utvisades från Storskogarna, att lämna ulvarnas närhet långt bakom sig – för sin egen och för sitt folks säkerhet. Det ingen hade kunnat ana var att de nu bar ulvarna med sig.