Trollblodsfolk

Trollblod är liksom människor inte magiska varelser av naturen men de större raserna av trollblod har en KP-bonus. I Domens värld finns trollblod med flera olika hudfärger, ofta med en dragning åt gröna nyanser.

Snagas
Snagas är egentligen ingen egen underras men är värda att omnämnas. De trollblod som har gjort bort sig rejält eller visat sig alltför svaga kan benämnas ’snaga’ och ses som smuts i trollblodssamhället. De är praktiskt taget slavar och kan även märkas genom tatueringar eller brännmärkningar som påvisar deras låga rank. Även andra raser som tillfångatas kan bli snagas om de visar sig göra någon nytta för sina tillfångatagare.

Vättar
Vättar är en ras trollblod som är mindre och fegare än många av sina artfränder och därmed lägre stående i trollblodssamhällen. De har långa spetsiga öron samt näsor och är ofta spejare, bågskyttar eller arbetskraft snarare än fotsoldater. Kapul är ett annat namn för vätte och man hör sällan andra trollblod benämna dem som annat än det. Vättar är ofta lömska, giriga och förrädiska – de tvekar sällan att sätta dolken i de som behandlat dem illa…  när de får chansen.

Uruk
Uruker eller orcher är den vanligaste sorten av trollblod och fyller ofta klanerna som fotsoldater och krigare. De kommer i allehanda former och storlekar och har korta näsor och korta spetsiga öron. Uruker är brutala och empatilösa varelser som lyder under styrka och hot och de är ofta aningen trögtänkta.

+1 kp

Uruk-hai
Uruk-haier är strids-uruker som främst skiljer sig från vanliga uruker genom sin storlek och styrka. Man finner dem inte sällan i ledarroller och de är ofta tungt bepansrade. De innehar förutom sin styrka ofta samma råa slughet som man annars kan finna hos kapuler.

Starkare än vanliga trollblod
+2 kp, längdkrav ställs inte på Domen över Hjorvard.

Olog-hai
Då trollblod och troll delar ursprung kan dessa även fortöka sig. Olog-hai benämns den blandras som uppstår när uruk-haier och bergstroll beblandas. Det är enorma, korkade trollblod som innehar en ofantlig styrka. De täcker sig ofta i pälsar, primitiva kläder och rustningar och föds de med svans kapas denna vid födseln då svansar anses tillhöra de lägre stående trollen. Deras ansiktsdrag kan variera en del från individ till individ men de har ofta tjocka pannben och betar.

+3 kp, längdkrav ställs inte på Domen över Hjorvard.