Sagan om Korpen och svaralfsarmén.

Har ni hört om korpen med kraft nog att skrämma iväg en arme med svartalfer från gladsheim?

För inte allt för länge sedan terroriserades gladsheim av svartalfer. Svartalfer med en prästinna och mörka krafter i släptåg. Krafter från Hels rike.
Prästinnan vaktades av två demon hundar som slet sönder allt i sin väg. Med kraft att väcka de döda till liv och stoppa döden från att ske. Det var en mörk kraft som snart skulle ta hela gladsheim i besittning. Prästinnan och hennes arme kunde få även den modigaste att gömma sig med svansen mellan benen.

Men det den mörka prästinnan inte räknade med i sitt uppdrag för mörkret var Korpen. Ingen vet vilka oanade krafter som vilade på kullen. Men korparna på kullen fick de döda att dansa och sjunga med dem.
När prästinnan och hennes arme var nära att förinta hela byn och allt omkring sig, var det en korp som kunde motstå.
Skräcken och mörkrets krafter tycktes inte rå på den fagra korpen. Med en kavel i högsta hugg som enda vapen vägrade den fagra korpen vika sig
Vilka ljusets krafter som låg bakom är okända men den fagra korpen fick svartalferna och dess prästinna att för första gången fly i skräck. Skriet från korpen som vägrade acceptera ett evigt mörker förföljer än idag svartalferna då de ännu inte slutat fly.
Den fagra korpen med en kavel som enda vapen och oanade ljus kraft räddade gladsheim. Så se när du hör en korp kraxa på kullen, vet att det är en varning till mörkrets krafter.
Så länge korparna på kullen är kvar, är gladsheim säkert från svartalfernas mörker.