Trollblod

Domens värld är fylld av unika varelser med egna kulturer och språk. En del av dessa är trollblod och de befolkas av olika trollblodsfolk som vättar/kapuler, uruk, uruk-hai och olog-hai. Deras varierande egenskaper och roller i samhället skapar en mångfacetterad och dynamisk kultur. Följ med på Trollblodens resa mot en demokratisk ordning, präglad av legender, magi och en stark strävan efter enhet.

Inom detta samhälle existerar Zârkûn Drûzar, Trollblodens Rådsförsamling, I norra Norge med en mur av berg och hav runt omkring är de oftast trygga för omvärlden. Utforska legenden om dess skapelse och möt Abysalla Arkivat Krunash, skuggornas väktare i form av Zûl’dar Drû’kar, samt de avvikande klanerna som utgör Blodcirkelns Förbund.

Uruk-hai, med sina 2 Extra KP, befinner sig någonstans mellan människor och de mäktigare trollen och dvärgarna när det gäller styrka. Men de är inte bara starka; de är även ljuskänsliga och tappar sin extra styrka och deras magiker upplever en tredubblad återhämtningstid i starkt solljus. Kapuler/vättar, å andra sidan, får 1 Extra KP, vilket ger dem en extra kant i överlevnad. Och när vi talar om överlevnad, är olog-hai i en särskild kategori med sina imponerande 3 Extra KP. De är inte bara starka, de har även en fördubblad styrka jämfört med människor och delar den ljuskänsligheten med uruk-hai. Starka och magiskt begåvade, dessa varelser har en plats i det trollblodssamhälle som vi utforskar.