Dimmornas Dal

Dimmornas dal är en plats vars utkanter man kommer till efter ungefär en timmes promenad från Gladsheim, även vägen mot Östra Aros stryker förbi Dimmornas dal. Den täta dimmans utbredning kan variera stort, från att vara centrerad till en del av dalen till att påverka stora områden och innesluta Gladsheim by och därbortom, detta hände så sent som 1048 och 1049. Vad som styr dimman är inte känt men den verkar vara av magisk natur och alltid starkare på natten.

Magiker och andra som kan känna magiska energier hävdar att slöjan mellan världar är är väldigt svag just där. Äventyrare och de som önskar utföra hjältedåd och slåss för sin heder har en tendens att dras hit, så också allsköns patrask och ljusskygga individer. Dimmornas dal är en plats för skumrask affärer och ritualer. Enligt ryktet finns flera portaler i Dimmornas dal som leder till andra världar bortom slöjan, och det är inte sällan som man hört musik och konstiga rituella ljud som ekat genom dalen. En av dessa portaler sägs leda direkt till Nifelhel och att Hel själv har ett finger med i spelet när det gäller vad som händer i Dimmornas dal.

Bara de tuffaste och modigaste personerna har vågat sig dit, en del återkommer med skatter eller konstiga alkemistiska ingredienser. En del återkommer förändrade och med fruktansvärda skador och både fysiska och själsliga ärr. Väldigt många återkommer inte alls.

Offlajv

I dimmornas dal kommer det i år finnas en arena för den som vill boffra , och även en del småuppdrag beronde på vilken tid på dygnet det är.