Knytt

Skogsandar lever långa liv och deras fysiska former antar varteftersom skepnader som är anpassade för de olika skogsandarnas personligheter och omgivning. Innan dess att de blir fulländade skogsväsen så genomgår skogsandarna ett sorts barnastadie – under denna period antar de ofta formen av så kallade Knytt.

Knytt är busiga, barnsliga och naiva varelser som värnar om naturen kring sig. När knytt finner sitt syfte med livet går de i en sorts ide över vintern och återföds sedan till våren i sina nya former och kan överta både inga och alla minnen från sina knytte-liv. Även om alla Knytt innerst inne drivs av att finna syftet med sin existens förblir vissa skogsandar Knytt för resten av sina liv.

Knytt kan bli bland annat Skogsrån och Älvor.

Egenskaper och förmågor

Lockelse.  Kan få ett valfritt offer att följa dem i 15 minuter och beundra varelsen. Kan få den som har blivit påverkad av lockelse att göra det lockaren vill/föreslår så länge det inte bryter mot den lockades natur. Varelsen kan använda förmågan 2ggr/dag

Förklädnad. Kan ställa sig vid ett träd, buske, sten eller liknande och smälta in så de inte syns. Håller 5 minuter. Fungerar bara i varelsens hemmiljö. Varelsen kan använda förmågan 3ggr/dag.